Ось тут: http://ecoukraine.org/news....-01-257 надто складно для мене. Питання таке: Херсонщина, як узгоджується ст 13, 14 Конституції України з дозволами вирити скважину на городі та підключити помпу?
Стаття 47. Право загального водокористування Загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) безкоштовно, без закріплення водних об'єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів.
А в наведеній Вами статті йде мова про отримання дозволу на спецводокористування - суб'єктами підприємницької діяльності. Зрештою там більше про сам порядок погодження при видачі дозволу
Відмінність державного діяча від політика в тому, що політик орієнтується на наступні вибори, а державний діяч - на наступне покоління
якщо я на СВОЄМУ городі вирию свердловину метрів едак 30, то вода качється за допомогою ПРИСТРОЮ - електро-помпи 1 - я - фізособа 2 - для власних, не комерційних потреб 3 - згідно ст. 13 КУ та ст.324 ЦКУ - я - субєкт колективної власності у використанні природних ресурсів Стаття13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природніресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією. Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону. Цивільний Кодекс України Стаття 324. Право власності Українського народу 1. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. 2. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, встановлених Конституцією України . 3. Кожен громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності Українського народу відповідно до закону.
Разом з тим, водозабір технічними засобами врегульований ст. 48,49 Водного Кодексу України (і для фізосіб) за видачею безоплатно дозволу від обл. Еко-інспекцією. Але за тією є статтею - водокористування є платним. Виходить, власник природного ресурсу, громадянин України, що накачав попити води помпою - має за то платити? Стаття 48.Спеціальне водокористування Спеціальне водокористування - це забір води з водних об'єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти, включаючи забір води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водами із застосуванням каналів. Спеціальне водокористування здійснюється юридичними і фізичними особами насамперед для задоволення питних потреб населення, а також для господарсько-побутових, лікувальних, оздоровчих,сільськогосподарських, промислових, транспортних, енергетичних, рибогосподарських (у тому числі для цілей аквакультури) та інших державних і громадських потреб.
Стаття 49.Право на здійснення спеціального водокористування Спеціальне водокористування здійснюється на підставі дозволу. Дозвіл на спеціальне водокористування видається: обласними, міськими державними адміністраціями - у разі використання води водних об'єктів місцевого значення;
Дозвіл на спеціальне водокористування надається безоплатно.
Спеціальне водокористування є платним.
Додано (11.08.2016, 23:53) --------------------------------------------- Ага, я збагнула. 47 ст - безкоштовно, якщо тупо береш. Як? Твої проблеми. 48 ст. - якщо забір супроводжується водовідведенням, або виливанням куда попало - то або плати за тарифом за послуги водоканалу, або покарання за виливання безсистемно. Тому - "Згідно закону" - залежить від ситуації. Видимо, саме тому я не знаю жодного користувача скважини, хто б побіг реєструвати свою моторизовану водокачку. Бо всі вони в селі без водовідведення. Його просто не існує в природі....
Повідомлення відредагував Сана - П`ятниця, 05.08.2016, 00:57
ГО е-Екологія вітає використання, передрук і поширення матеріалів, опублікованих на сайті www.ecoukraine.org
Обов'язковою умовою використання матеріалів ГО е-Екологія є вказівка їх авторства, ресурсу www.ecoukraine.org як першоджерела і розміщення активного посилання на оригінала матеріалу на нашому сайті.
Якщо републікуєтся лише частина матеріалу, це обов'язково вказується в тексті.
Не допускаються зміни вмісту, імен або фактів, наведених в матеріалі, а також інші його трансформації, які спричиняють спотворення змісту і задуму автора.
ГО е-Екологія та автор залишають за собою право у будь-який час відізвати цей дозвіл на використання матеріалу.